Sigrid Lauenborg Dahl: Nu har vi mandatet – nu starter arbejdet

Sigrid Lauenborg Dahl var forkvinde i det tidligere DM-udvalg, og nu er hun medlem af det nye højskolelærerudvalg i Frie Skolers Lærerforening.

D 13. februar 2021

Højskolelærer

Nu starter arbejdet med at organisere højskolelærerne rigtigt. Det siger Sigrid Lauenborg Dahl, der er genvalgt medlem af det nye højskolelærerudvalg:
»Med valget har vi fået et klart mandat fra medlemmerne, og vi har formelt fået et højskolelærerudvalg i Frie Skolers Lærerforening. Vi er altså landet rigtigt i foreningen, så nu gælder det arbejdet for højskolelærerne«, siger hun.

Højskoleudvalget har ikke konstitueret sig endnu. Men Sigrid Lauenborg Dahl, der var forkvinde for det tidligere udvalg, mener, at den kommende periodes opgaver er rimelig klart beskrevet:

»Først og fremmest handler det om at organisere alle højskolelærerne. Organisering, organisering, organisering – det, tror jeg, bliver vores mantra. Det er det, vi skal for at få en overenskomst. Men så handler det også om at sikre, at Frie Skolers Lærerforening har nogle gode og relevante tilbud til højskolelærerne. Det kan være kurser, arrangementer og den slags, men efter min mening vil det også være godt, hvis højskolelærerne også fik et løntjek-tilbud, og – måske – hvis der blev gennemført en undersøgelse af arbejdstiden og tidsforbruget for højskolelærerne. Den slags kampagner, tror jeg, kan være vigtige«, siger Sigrid Lauenborg Dahl.

Sigrid Lauenborg Dahl understreger, at mange højskolelærere allerede deltager i og nyder godt af nogle af foreningens tilbud:
»Der var en del højskolelærere til både Karl William- og Annika Aakjær-koncerterne og arrangementet om højskolesangbogen. Og det glæder mig«, siger hun.

deltag i debatten