Sådan finder I balancen: Undgå mentalt udbrændte og omsorgstrætte lærere

Dato og tid
25. april 2024 09:30 til
25. april 2024 15:30
Tilmeldingsfrist
22-03-2024 12:00:00
Sted
Scandic Odense
Hvidkærvej 25 5250 Odense
Arrangør
Skoleforeningerne & Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: fsl@fsl.dk
Pris
Standard: DKK 1200

Lærerjobbet er stærkt berigende og grundlæggende meningsfuldt, men det stiller også høje følelsesmæssige krav. Hverdagen er fuld af situationer, hvor man skal sætte sig ind i elevers og forældres adfærd og følelser og tilpasse sin egen adfærd og kommunikation herefter. 

Lærerjobbets indbyggede mentale belastning stiller krav til skolens psykiske arbejdsmiljø. Derfor handler denne temadag om arbejdsmiljø om, hvordan I på jeres skole får et fælles blik og sprog for lærerjobbets uundgåelige mentale påvirkning. 

Målet er, at vi får en skole, hvor lærerne har en nærværende og tillidsfuld kontakt til hinanden, til eleverne og til elevernes familier.

En skole hvor I trives og ikke bliver syge af at gå på arbejde.

Det handler om, at I finder balancen og ikke bliver hverken overinvolverede og mentalt udbrændte eller omsorgstrætte og underinvolverede

På temadagen får I:

 • Central viden om belastningspsykologien, som giver jer vigtige indsigter i, hvad der gør særligt indtryk på os som lærere og dermed indebærer en risiko for mental belastning
 • Et stærkt blik for faresignaler, så I sammen kan sikre arbejdsmiljøet, undgå mental slitage og i sidste ende sygefravær
 • Masser af idéer til, hvordan I kan lave effektive, forebyggende tiltag på både individ-, gruppe - ,ledelses- og organisations-niveau 
 • Og (måske vigtigst) et fælles sprog, som understøtter den kollektive forebyggelse og gør det meget lettere at arbejde videre med emner i jeres egen hverdag.

Underviser:
Underviseren på temadag kommer fra Institut for Belastningspsykologi, som udelukkede arbejder med fagpersoner med psykiske krævende jobs og deres ledere. Instituttet arbejder ud fra en grundforståelse om, at forebyggelse af mental slitage er en holdsport, som kræver, at alle i organisationen forstår deres rolle og ansvar. Og at løsningerne ligger i at skabe fælles sprog, fælles forståelse og fælles løsninger.

Målgruppe:
 • Temadagen udbydes i et samarbejde mellem Frie Skolers Lærerforening og skoleforeningerne.
 • Dagen henvender sig til skolens ledelse, tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten.
 • Arbejdsmiljørepræsentanten kan bruge temadagen som en supplerende uddannelsesdag efter arbejdsmiljølovens regler.
Tilmelding:
 • Ved tilmeldingen skal du starte med at fjerne fluebenet i ”Deltager og betaler er samme person”, da det er en skolebetaling.
 • Ved betalingsoplysninger skriver du således skolenavnet, att. Sekretærens/lederens navn, skolens e-mail ect.
 • Ved betalingsform vælger du Betalingskort, Faktura eller Elektronisk faktura (EAN), og fakturaen sendes automatisk til skolen efter tilmeldingen.
Praktisk information:
 • Undervisningen starter kl. 10.00 og slutter kl. 15.30.
 • Der serveres morgenkaffe fra kl. 9.30.
 
Dato og tid
25. april 2024 09:30 til
25. april 2024 15:30
Tilmeldingsfrist
22-03-2024 12:00:00
Sted
Scandic Odense
Hvidkærvej 25 5250 Odense
Arrangør
Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: tilmelding@fsl.dk
Pris
Standard: DKK 1200