Kollegial supervision - styrker dit faglige fodfæste

Dato og tid
29. oktober 2018 09:30 til
30. oktober 2018 15:30
Tilmeldingsfrist
12-10-2018 08:00:00
Sted
Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33 7100 Vejle
Arrangør
Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: fsl@fsl.dk
Pris
Medlem: DKK 3950
Ikke medlem: DKK 4750
Hvornår har du sidst overværet din kollegas undervisning – og hvornår har nogen sidst overværet din? Kollegial supervision styrker dit faglige fodfæste.

Hvornår har du sidst overværet din kollegas undervisning – og hvornår har nogen sidst overværet din? Kollegial supervision styrker dit faglige fodfæste. Du får lejlighed til - sammen med andre - at reflektere over, hvorfor du gør som du gør, og hvilke værdier du orienterer dig efter. Refleksionsniveauet bliver højere, den fælles fortælling bliver mere tydelig, den enkelte lærers trivsel og faglige stolthed øges, når vi deler konkrete udfordringer med hinanden og får inspiration til nye måder at iagttage dem på.

Kollegial supervision skaber et godt fundament for en fri skoles møde med sin omverden. Den frie skole er et alternativ til folkeskolen - det er et aktivt valg af noget andet. Det betyder, at der fra forældre og omgivelser er en øget opmærksomhed på bevæggrundene for undervisning, holdninger, aktiviteter. Det fordrer et godt fodfæste såvel fagligt som fagpersonligt. Dette fodfæste styrkes gennem kollegial refleksion.

Indhold

 • læringsteori og læringskultur
 • etik og gruppedynamikker
 • de organisatoriske rammer
 • konkrete supervisionsmetoder (bl.a. systemiske og narrative)
  • Refleksive teams
  • Positioner og positionskort
  • Bevidning
  • Samtaletræ
  • HVAD-model
  • STAFF-model

Kurset foregår i vekselvirkning mellem teori og praksis - oplæg, refleksioner og øvelser, og i en tryg og afslappet atmosfære afprøves kollegial supervision i praksis.

Underviser
Tina Lauritsen er cand.mag. i dramaturgi og har desuden en diplomuddannelse i ledelse og specialistuddannelse i narrativ psykoterapi hos DISPUK. I dag har hun egen virksomhed og arbejder med samtaleterapi, supervision og rådgivning til organisationer samt med formidling inden for et narrativt perspektiv.

Betingelser:
Oplysning om medlemskab fremgår af fakturaen.
Når du tilmelder dig et FSL Lærerkursus, kan du afmelde dig kurset indtil 6 uger før afholdelsen, herefter refunderes kursusbetalingen ikke.
Ugen før kurset sender Frie Skolers Lærerforening deltagerlister med navne og mailadresser samt praktiske informationer vedr. kurset til de tilmeldte, således at man kan koordinere evt. samkørsel.

Bemærk at overnatning og fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. 

Dato og tid
29. oktober 2018 09:30 til
30. oktober 2018 15:30
Tilmeldingsfrist
12-10-2018 08:00:00
Sted
Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33 7100 Vejle
Arrangør
Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: fsl@fsl.dk
Pris
Medlem: DKK 3950
Pris
Ikke medlem: DKK 4750