Lønnen falder små 100 kroner den 1. februar!

Et blogindlæg af Uffe Rostrup, formand for Frie Skolers Lærerforening.

D 7. januar 2021

af Uffe Rostrup, Tidligere formand for Frie Skolers Lærerforening
Uffes uforbeholdne
Debat

Ifølge overenskomsten fra 2018 skal din løn stige med 0,65 procent den 1. februar. Men det sker ikke. I stedet falder din og alle andre statsansattes månedsløn med 0,25 procent (små 100 kroner før skat), når vi kommer til 1. februar.

Det er resultatet af, at vi i vores statslige overenskomst har en reguleringsordning, som per automatik regulerer lønnen i forhold til det private arbejdsmarked. Og da lønudviklingen på det private arbejdsmarked på grund af corona-krisen er gået helt i stå og i visse sektorer går baglæns, så følger vores løn nu med ned.

Reguleringsordningen har gennem de mange år, hvor vi har haft den, genereret mange tusinde kroner i lønstigninger. Det er første gang nogensinde, at lønnen decideret falder.

Reelt har vi haft to muligheder: enten at tage lønnedgangen som beskrevet eller prøve at udskyde gælden, så den kan finansieres i forbindelse med indgåelse af den nye overenskomst her i foråret. Men erkendelsen er, at vi på grund af corona-krisen står i en økonomisk yderst usikker position, og at vi derfor har brug for alle de midler, som vi har mulighed for at samle sammen, til at skabe et fornuftigt OK21 resultat. Derfor har alle de statslige faglige organisationer valgt, at vi tager lønnedgangen nu for at have muligheden for at nå i mål med OK21 forhandlingerne. Vi ønsker ikke at skubbe en gæld foran os hen mod overenskomstforhandlingerne.

Jeg håber, at du har forståelse for, at corona-krisen nu også kræver økonomiske ofre hos os. Og så håber jeg, at vi lander en OK21-aftale, som retter op på den lønnedgang, som vi nu må tage.

deltag i debatten