25.000 gode grunde til at fokusere på din kompetenceudvikling – lige nu

Et blogindlæg af næstformanden for Frie Skolers Lærerforening Monica Lendal Jørgensen

D 4. september 2019

af Monica Lendal Jørgensen, Næstformand for FSL
Debat

Ingen lærere er færdiguddannede, og hvis du skal følge med i dit fag og have indflydelse på skolens udvikling, er det helt afgørende, at du deltager i relevant efteruddannelse.

I løbet af en langt lærerliv ændrer skolen sig, eleverne forvandles, og fagene skifter både indhold og karakter. Al viden peger på, at uddannelsen af en lærer er en løbende proces, som først stopper, når læreren går på pension. For os som lærere er det også helt afgørende, at vi til stadighed har indflydelse på vores skole, vores fag og vores undervisning, hvis vi skal bevare arbejdsglæden og det professionelle overblik. Og indflydelse kræver viden.

Derfor er det rigtig vigtigt, at både lærere og ledelse har fokus på lærernes efteruddannelsesmuligheder, og at skolen prioriterer tilstrækkelige midler til dette område.

Fra 4. september 2019 kan du sammen med din skole ansøge om tilskud til din kompetenceudvikling – uanset om det gælder et kort kursus eller en længerevarende uddannelse -  og det er en rigtig god anledning til at tale med ledelsen om, hvad du kunne tænke dig at deltage i.

Alle lærere kan søge op til 25.000 kr. pr kalenderår, og pengene stammer fra overenskomstaftalen i 2018. Det er altså vores penge, så det er vigtigt, at vi får dem igen i form af tilskud til kompetenceudvikling.

Som lærer på en fri skole – grundskole eller efterskole -  har du krav på den nødvendige efteruddannelse, og med den nye tilskudsmulighed bliver undskyldningerne færre på skolerne. Det er bare om at få sendt en ansøgning afsted så hurtigt som muligt.

Det er vigtigt at være i god tid, da man skal søge om tilskuddet, inden man starter på kurset eller uddannelsen, og både du og din leder skal underskrive ansøgningen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du ansøger, så er du som medlem af Frie Skolers Lærerforening meget velkommen til at kontakte sekretariatet for at få hjælp.

Vi er klar til start. 1 – 2 – 3 søg og tag på efteruddannelse.

Læs mere om ansøgning

deltag i debatten