Aktuelt

strand.jpg

Løn og sommerferie 2017, sådan står du

Om mindre end en måned starter årets store skoleferie, har du styr på, om du får udbetalt løn i hele ferien?

Af Jesper Fjeldsted, Journalist Publiceret den 07. juni 2017

Langt de fleste lærere og børnehaveklasseleder på de frie skoler holder fem ugers sommerferie, og for mange starter de 25 dage i år tirsdag den 4. juli og række til og med mandag den 7. august.  Skulle din skole ønske, at din ferie fraviger disse datoer, skal du have fået besked senest den 31. marts. 

Hvis du har været din nuværende ansættelse i hele kalenderåret 2016, får du løn fra skolen alle 25 dage i din sommerferie, men for nogle vil lønudbetalingen ikke række til hele ferien.

Når lønnen løber ud
Er du startet i din nuværende ansættelse i løbet af 2016, vil du have 2,08 feriedage for hver måned, du har været ansat. Er du blevet ansat 1. august 2016, har du optjent ferie i fem måneder á 2,08 dag og dermed i alt 10,5 dage med løn. Du mangler således løn for 14,5 dage. Feriedage omregnes altid til nærmest halve dag. 

For hver feriedag uden løn kommer til du at mangle et beløb svarende til 7,4/1924 af din årsløn inkl. pensionsbidrag. Kommer du fra en tidligere ansættelse, vil arbejdsgiveren have indbetalt feriepenge til din FerieKonto, som du kan hæve via borger.dk.

Er du derimod dimitteret i 2016, har du ikke optjent ret til løn i hele sommerferieperioden. Du kan dog få dagpenge fra din a-kasse, hvis skolen holder kollektivt ferielukket. Du skal bruge en erklæring fra skolen, som bekræfter, at skolen holder kollektivt ferielukket i den angivne periode.

Du kan få dagpenge for de dage, du ikke får løn, men dagpengene forudsætter, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Kontakt din a-kasse og jobformidlingen i din kommune i god tid før ferien.  

Skriv din kommentar (0 kommentarer)Vis formular

Leave a comment

Your comment