Aktuelt

Dom

Flere fleksjobbere får for lidt i løn

FSL-medlem fik over en kvart million, efter at hun blev opsagt på en fri skole. I alle sine år på skolen havde hun fået for lidt i løn.

Af Ulrik Andersen, redaktørPubliceret den 11. april 2017

Flere end 300.000 kroner. Det var beløbet, som Iben Torp* en dag i december fandt ud af var på vej til hendes bankkonto. At sige hun var overrasket er en underdrivelse.

»Kristina (FSL’s konsulent) havde ikke villet sige præcis, hvor meget hun troede, jeg kunne få. Men blot nævnt, at jeg kunne ramme topskatten. Det havde jeg tænkt, lød mærkeligt, men ellers ikke overvejet det nærmere, for jeg havde slet ikke forestillet mig, at det drejede sig om så mange penge. Det var helt vildt. Vi havde en festdag«, fortæller Iben Torp.

Pengene burde imidlertid hele tiden have været hendes. For grunden til, at FSL forhandlede pengene hjem til hende, var, at hun i en årrække havde fået for lidt i løn på den skole, hvor hun var ansat som lærer i et flex-job.

Sidste sommer blev Iben Torp imidlertid opsagt på skolen, men da der var nogle uenigheder om opsigelsen, blev FSL bragt ind i sagen for at forhandle vilkårene for hendes stop på skolen.
Og i den forbindelse fik FSL’s juridiske konsulent samtidig en opfattelse af, at Iben Torps havde fået for lidt i løn.
Derfor blev der i den aftale, som FSL lavede med skolen om Iben Torps opsigelse, taget forbehold for, at der kunne rejses et lønkrav. Og som sagt så gjort.

Det viste sig nemlig, at Iben Torp under hele sin ansættelse havde været ansat på løntrin 1 til trods for, at hun havde 11 års anciennitet, da hun startede i jobbet.
Og hun blev heller ikke rykket op i løn undervejs. Derfor havde hun et stort lønefterslæb, og de godt 300.000 kroner var det beløb, hun havde til gode, og som hun nu har fået udbetalt.

Iben Torp lægger ikke skjul på, at hele hendes ansættelsesforløb har været vanskeligt, og hendes arbejdsmæssige fremtid er uklar.
Hun lider af angst og er i tvivl om, hvorvidt hun kommer til at kunne arbejde igen.
Den slags problemer kan penge ikke løse, men ikke desto mindre har de fjernet nogle bekymringer fra en i forvejen svær tid.
Og i den forbindelse hjalp det også, at hun følte sig mere end tryg ved den sagsbehandling, hun fik af FSL’s juridiske konsulent, Kristina Dalgaard-Juul.

»Hun har været helt eminent. Hun skånede mig for alt det, jeg ikke behøvede forholde mig til, og gjorde et indviklet system overskueligt, når der var noget jeg havde brug for at vide. Jeg kan ikke rose hende nok«, siger Iben Torp.

*Iben Torp er ikke FSL-medlemmets rigtige navn, men det er redaktionen bekendt.

Skriv din kommentar (0 kommentarer)Vis formular

Leave a comment

Your comment