Aktuelt

Monicalendaljoergensen 7923

I dag fejrer vi lærerens dag

Arkiveret i kategorierne:

”Vi lærer kun fra dem, vi elsker”. Sådan skrev Goethe for et par hundrede år siden, men i bund og grund gælder det også i 2017.

I dag er det lærerens dag. I dag fejrer vi de dygtige lærere, som viser børnene alle de undere, som verden rummer. Vi fejrer de lærere, som er med til at bibringe børn og unge den (ud)dannelse, som er livsnødvendig. Vi fejrer de kloge og engagerede lærere, som elsker deres fag.

I ”Den Lille Prins” kan man læse, at hvis man savner hjælp til at bygge et stort skib, skal man ikke bede om hjælp til slid og slæb, men vække folks længsel efter havet. Og det er det, som lærerne gør hver dag. De bygger skibe sammen med eleverne. De bygger små robåde og store tremastere, og de sætter dem i søen for at sejle lige ud på fremtidens hav.

Så i dag vil jeg opfordre alle – i særdeleshed politikere, mediefolk og andre meningsdannere – om at tænke på den lærer, som de kender allerbedst (vi kender alle sammen mindst en), og så sende hende eller ham en kærlig tanke. For ingen af os er blevet til den, vi er, uden vores lærer.

Og til alle, der kommer i skolen – forældre, elever, kollegaer – sig lige tak og til lykke til læreren!

I dag er det nemlig lærerens dag.

Skriv din kommentar (0 kommentarer)Vis formular

Leave a comment

Your comment