Aktuelt

Laererblogs

Læser du lærerblogs? Her er fire gode eksempler

Videndeling, nye perspektiver og netværk. Blogosfæren har meget at byde på, også for lærere

Mange blogger om mode, nogle få lever endda af det, men blogosfæren har en masse andet at byde på, også for dig som lærer.  

I det seneste nummer af FSL’s medlemsmagasin, Frie Skoler, bragte vi en guide, hvor fire lærere fortæller om deres egne blog, og kommer med ideer til, hvor du kan finde inspiration på nettet.  

Frubilledkunst.dk
Inspiration til billedkunstundervisning med masser af konkrete undervisningsforløb lige til at låne. Bag bloggen står Tina Kejlberg, billedkunstlærer på Vestskolen i Haslev med mere end tyve års undervisningserfaring. Hun mener selv, bloggens styrke er, at den er meget håndgribelig.

»Min evne er at formidle billedkunst til børn på forskellige aldersniveauer og få dem til at lave ting, der er gode. Jeg bruger bloggen til at dele ud af de erfaringer, jeg har gjort i mit arbejde. Jeg bliver helt høj af glæde, når ungerne laver noget af høj kvalitet. Jeg bliver så stolt af mine elever. Bloggen er et sted at dele min begejstring«, siger Tina Kejlberg.

Tina Kejlbergs egne favoritter:

Efterskolefilosoffen.dk
Filosofiske betragtninger, efterskolepolitiske tanker og beskrivelser af livet på en fri- og efterskole. Det er grundstenene i bloggen Efterskolefilosoffen.dk. Kvinden bag er Mette Sanggaard Schultz, der er forstander på Sønder Nærå Friskole og Midtfyns Efterskole. Hun er uddannet fagfilosof.

»Jeg brænder for at formidle og bruge mit fag, det er bloggen en god platform for. Derfor er meget af det, jeg skriver, af mere eller mindre filosofisk karakter. Og det har oftest at gøre med efterskoleuniverset og med undervisning af elever i efterskolealderen«, siger Mette Sanggaard Schultz, om bloggen, der startede som en undervisningslogbog.

»Jeg havde gang i en masse eksperimenter med at bruge filosofi i undervisningen. Det tænkte jeg, at andre måske også kunne bruge til noget. Siden blev det også til en skolepolitisk blog om skolesyn, og et sted hvor jeg kan komme med indspark i dannelsesdebatten«, siger Mette Sanggaard Schultz.

Mette Sanggaard Schultz’ egne favoritter:

Edu21.dk
Digital læring, målstyring og inkluderende klasserumsledelse. Det er nogle af de ting, Josefine Jack Eiby skriver om på sin blog Edu21.dk. Bloggens navn står for læring i det 21. århundrede.
»Der sker mange sindssygt spændende ting i undervisningen lige nu. Det vil jeg gerne dele og synliggøre«, siger Josefine Jack Eiby, der er lærer på Øster Farimagsgades Skole i København. Hun oplever, at læring er totalt forandret – til det bedre.
»I dag handler det om at give eleverne læringskompetencer og lære dem studieteknik. Jeg bruger meget arbejdende fællesskaber i min undervisning, og jeg vil gerne udbrede de metoder, jeg bruger, for jeg oplever, at det giver elever, der er glade for at gå i skole. Det er vigtigt for mig, at de er det«, siger Josefine Jack Eiby.

Josefine Jack Eibys egne favoritter

Skolenindefra.dk
Viktor der er bange for at have gjort en pige gravid, lærerens (tabte) konkurrence med Facebook om opmærksomhed og kampen for at få bare én i klassen til at læse Salingers Griberen i Rugen. Katja Gottlieb blogger om alle de små situationer, livet som lærer er udgjort af.

»Jeg tager udgangspunkt i historier fra min lærerhverdag og prøver at løfte det op til en bredere debat, for eksempel om inklusion eller dannelse. Der er mange situationer, hvor jeg tænker, at det er sgu da spøjst, det der sker her. Det skriver jeg så om«, siger Katja Gottlieb, der er lærer for de ældste klasser på Helsingør Byskole. Hun begyndte at blogge på grund af sine skolepolitiske holdninger.

»Jeg er meget optaget af, hvor skolen skal hen. Derfor fik jeg lyst til at give et kig ind i maskinrummet i stedet for, at det kun er forskere og politikere, der bliver hørt. Det er os lærere, der er ude i klasselokalerne. Jeg mener, det er vigtigt, at vores stemmer også bliver hørt. En blog er et skridt i den retning«, siger hun.

Katja Gottliebs egne favorittet:

Skriv din kommentar (1 kommentar)Vis formular

Leave a comment

Your comment


  • Britt S Andersen

    Gode lærerblogger

    Her er også en god lærerblogg med masse tips og ideer: https://undervisningstips.wordpress.com/