Aktuelt

Den Danske Model - Foto: Henning Hjorth

Den danske model begravet foran Moderniseringsstyrelsen

Af , Publiceret den 04. april 2013

Den danske model blev begravet her til formiddag. Højtideligheden fandt sted på fortovet foran hovedindgangen til Moderniseringsstyrelsen. Ud over en masse hoveder, der dukkede op i vinduerne, deltog omkring 400 lockoutede lærere, hovedsageligt fra frie skoler, samt pårørende fra andre faggrupper.

En tonstung gravsten blev klokken 10 med kran løftet af en lastbil og placeret på fortovet. Der blev sunget, og lærer Karsten Starcke fra Hareskovens Lille Skole prædikede iført præstekjole over den danske model.

»Vi er samlet her i dag for at sige farvel til den danske model. Det har været undervejs et stykke tid. Modellen kom under beskydning, allerede da Bjarne Corydon sendte en SMS til kabinepersonalet i SAS. Nu er den ramt, og det er definitivt forbi«, sagde Karsten Starcke, som også understregede, at de pårørende nu står tilbage med en masse uafklarede spørgsmål.

Et kor fra Bernadotteskolen var med til at gøre begivenheden til noget særligt, og der blev sunget ivrigt med på de uddelte sange. Ceremonien sluttede med, at der blev lagt blomster, placeret små trækors og tændt lys på gravstedet.

En højblå himmel og en efterhånden varmende sol var imidlertid med til at løfte stemningen blandt deltagerne.

Susanne Kofoed, lærer på Bagsværd Friskole, var glad for at opleve det fine sammenhold.

»Det var en god oplevelse at være sammen med en gruppe mennesker, som har samme følelse af frustration og desavouering. Og så var det en sjov happening, der også rammer det, som kendetegner os som lærere - at vi er sjove, kreative og opfindsomme«, siger Susanne Kofoed.

Se indslaget på JP TV