Aktuelt

Iretten

Foreningen skaffer medlemmer erstatning

Efterskole tabte sag om aldersdiskrimination.

Af Mikkel Hvid, kommunikationschefPubliceret den 09. januar 2013
Arkiveret i kategorierne:

Ligebehandlingsnævnet afgjorde før jul, at Sydvestfyns Efterskole diskriminerede skolens ældste medarbejdere, da ledelsen i januar 2012 fyrede fem lærere.

Fire af de fem, som fik en fyreseddel, var over 50 år.

Og at der var en klar sammenhæng mellem fyringsrisiko og alder, fremgår, når man kigger på ændringen i medarbejdernes aldersprofil. Før fyringerne var 43 procent af skolens lærere over 50. Efter prikkerunden havde kun 22 procent af lærerværelset rundet det halve århundrede.

Den stærke statistiske sammenhæng mellem alder og fyringsrisiko var Frie Skolers Lærerforening (FSL) stærkeste argument i den sag, foreningen rejste på medlemmernes vegne, og tal-argumentet var så stærkt, at det ændrede bevisbyrden, fortæller FSL-konsulent og cand.jur. Bettina Nielsen:

»Som udgangspunkt er det os, der skal påvise, at fyringerne er diskriminerende, og det kan være rigtig svært. Men her var mønsteret så stærkt, så det blev op til skolen at bevise, at den ikke gik efter de ældste medarbejdere, og det var den ikke i stand til at bevise«, siger Bettina Nielsen.

Juristen er rigtig glad for sejren:

»Den klare afgørelse giver jo medlemmerne oprejsning, og det betyder meget for dem«.

Ud over oprejsningen får de fire fagforeningsmedlemmer også en erstatning. Ligebehandlingsnævnet afgjorde, at skolen skal betale hver af de fire en erstatning på et beløb, som svarer til ni måneders løn. Men da skolen gik konkurs lige før sommerferien, får de fyrede næppe alle pengene. Der er nemlig et loft over, hvor mange penge Lønmodtagernes Garantifond må udbetale, og det loft rammer de ind i. De må derfor sandsynligvis nøjes med en mindre del af det, som nævnet tildelte dem.