Aktuelt

Greenland

Blokade: Danske lærere må ikke søge job på folkeskoler i Grønland

Medlemmer af FSL og andre organisationer under Lærernes Centralorganisation må ikke søge job på folkeskoler i Grønland fra 1.marts.

Af , Publiceret den 16. februar 2012
Arkiveret i kategorierne:

Frie Skolers Lærerforening(FSL) og Danmarks Lærerforening har iværksat en sympatiblokade for at støtte den grønlandske lærerforening Imak. Blokaden betyder, at medlemmer af FSL og andre organisationer under Lærernes Centralorgansiation ikke må søge job på folkeskoler i Grønland fra 1. marts.

Efterskoler og friskoler i Grønland er ikke omfattet af den samme overenskomst og er derfor ikke omfattet af blokaden.

Imak har forgæves forsøgt at få en overenskomst på plads med landsstyret siden overenskomsten udløb i foråret 2010, og formanden for IMAK, Sivso Dorph, begrunder blokaden i avisen sermitsiaq-AG:

»Naalakkersuisut(Grønlands regering, red.) vil spare på folkeskolen. Besparelserne vil betyde en lønnedgang på op til 3.700 kroner per måned per lærer og op til 240 timers ekstra arbejde om året, der skal løses inden for den normale arbejdstid. Dette er helt uacceptabelt«.

Blokaden blev i sidste uge bakket op af NLS - De Nordiske Lærerorganisationers Samråd.

»Vi ser med uro på situationen for de grønlandske lærere og de langtrukne forhandlinger, og bakker op om lærernes kamp for rimelige løn- og arbejdsvilkår«, siger Anders Rusk, generalsekretær i NLS.

Blokaden omfatter alle funktioner, der er omfattet af overenskomsten for folkeskoler, og brud på blokaden kan medføre eksklusion af Frie Skolers Lærerforening.